Bemutatkozunk

Kolibri Fejlesztő Központ - 2019 óta

Olyan helyet szerettünk volna létrehozni, ahol elismert, képzett szakemberek segítségével komplex terápiás beavatkozásokat tudunk végezni. Ezért nagyon fontos számunkra a csapatmunka, a folyamatos szupervízió, esetmegbeszélés. Így biztosítható, hogy minden hozzánk forduló család, gyermek számára a legmegfelelőbb ellátást nyújtsuk.

Csapatunk tagjai vállalkozó szellemű, elkötelezett, tapasztalt szakemberek, akik nyitottak és empatikusak. Igyekszünk a gyógypedagógia, fejlesztőpedagógia minden területét lefedni, ezért számunkra is cél az állandó fejlődés, megújulás. Mindannyian rendszeresen továbbképzéseken veszünk részt, szakmailag és személyiségünkben is fejlődünk, építkezünk.

A hozzánk forduló családoknak körültekintő terápiás javaslatokat és korrekt tájékoztatást nyújtunk.

Munkatársaink

Jovin Piroska

Szakmai vezető, Szakvizsgázott gyógypedagógus

Kósa István

Intézményvezető, Alapozó terapeuta

Balla Szalkai Anna pszichológus

Balla-Szalkai Anna

Pszichológus

A szülők mondták:

" Sokan azon a véleményen vannak, hogy a gyereket íráselőkészítésre, matekelőkészítőre kell hordani, hogy sikeres elsős legyen. Én nem akartam megutáltani vele a tanulást, ezért inkább a mozgásba fektettem. Nem tudtam, hogy jót teszek-e, de most már látom, hogy a legjobb döntés volt. "

Szilvia

" Az én üzenetem a szülők felé akik most keresik a megoldást; Vágjatok bele, én már tudom hogy megéri! Legyetek kitartóak a tornában, NE adjátok fel! "

Ibolya

" Hatalmas öröm volt azt hallani az óvónőtől,
hogy „berobbant” a kisfiam finommotorikája, vagy azt, hogy a kiemelkedő a logikai gondolkodása, számolási készsége. Véleményem szerint a gyermekekre is igaz az, hogy a hosszútávú és kitartó munka a siker titka. "

Brigitta

Különleges Vagyok Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy segítsen.

Segítsen mindazoknak, akiknek gyermekei a megszokottól eltérő fejlődésmenetűek: központi idegrendszeri sérült, megkésett pszichomotoros fejlődésmenetet mutató, értelmi sérült, mozgás-, látás, vagy hallássérült, autista, halmozottan sérült gyermek; számukra állapotmegőrző, rehabilitáló, fejlesztő programokat hozzon létre. Ezen programok mellett az Alapítvány segítséget nyújt az érintett családoknak abban is, hogy sérült családtagjaiknak napközben néhány órára felügyeletet, ellátást biztosítunk.

Alapozó Terápiával és a hozzá kapcsolódó módszerekkel segítsen a megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésnél, kiejtési hibával, pöszeséggel küzdő gyermekeknek, olvasás és/vagy írásgyengeségnél, azoknál az organikus eredetű túlmozgásos – figyelemzavaros gyermekeknél, akiknél a szülés körül oxigénhiányos károsodás keletkezett, és minden olyan gyermeknél, aki mozgásügyetlenségben szenved bármilyen okból.

Segítsen abban, hogy a gyermekek szervezeti keretek között, szakmailag egymásra épülő, egymást erősítő, fejlesztő eljárásokban részesüljenek, amik hozzásegítik őket képességeik és személyiségük kiteljesítéséhez. Kiemelten fontos, a megelőzés, módszereinek terjesztése, a korai szűrés, a szülők, pedagógusok és egyéb szakemberek tájékoztatása, képzése. Biztosítani kívánjuk a céljainkkal kapcsolatos felnőttképzések, konzultációk hátterét.

Az Alapítvány célja, hogy mentálhigiénés programok, pszichológiai tanácsadás keretében segítse a családokat, azok szűkebb és tágabb környezetének szereplőit a sérült gyermek elfogadásában, és nevelési tanácsokat nyújtson a mindennapok során. Célja a segítő szakmákban dolgozó szakemberek lelki egészséggondozása is.

Kiemelt terápiáink

Alapozó Terápia

Komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztő terápia, mely során a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot.

Tovább

Miért éppen kolibri?

A lankadatlan örömöt és az élet nektárját szimbolizálja. Lehet, hogy a legkisebb madár, de a legérdekesebb is. A lehetetlennek tűnő dolgok szimbóluma. Arra tanítja az embert, hogy meg kell találnia saját élethelyzetében az örömteli élet csodáját.