Alapítványunk

Untitled

Különleges Vagyok Alapítvány

Az Alapítvány célja, hogy segítsen.

Segítsen mindazoknak, akiknek gyermekei a megszokottól eltérő fejlődésmenetűek: központi idegrendszeri sérült, megkésett pszichomotoros fejlődésmenetet mutató, értelmi sérült, mozgás-, látás, vagy hallássérült, autista, halmozottan sérült gyermek; számukra állapotmegőrző, rehabilitáló, fejlesztő programokat hozzon létre. Ezen programok mellett az Alapítvány segítséget nyújt az érintett családoknak abban is, hogy sérült családtagjaiknak napközben néhány órára felügyeletet, ellátást biztosítunk.

Alapozó Terápiával és a hozzá kapcsolódó  módszerekkel segítsen a megkésett és/vagy  akadályozott beszédfejlődésnél, kiejtési hibával, pöszeséggel küzdő gyermekeknek, olvasás és/vagy írásgyengeségnél, azoknál az organikus eredetű túlmozgásos – figyelemzavaros gyermekeknél, akiknél a szülés körül oxigénhiányos károsodás keletkezett, és minden olyan gyermeknél, aki mozgásügyetlenségben szenved bármilyen okból.

Segítsen abban, hogy a gyermekek szervezeti keretek között, szakmailag egymásra épülő, egymást erősítő, fejlesztő eljárásokban részesüljenek, amik hozzásegítik  őket képességeik és személyiségük kiteljesítéséhez. Kiemelten fontos, a megelőzés, módszereinek terjesztése, a korai szűrés, a szülők, pedagógusok és egyéb szakemberek tájékoztatása, képzése. Biztosítani kívánjuk a céljainkkal kapcsolatos felnőttképzések, konzultációk hátterét.

Az Alapítvány célja, hogy mentálhigiénés programok, pszichológiai tanácsadás keretében segítse a családokat, azok szűkebb és tágabb környezetének szereplőit a sérült gyermek elfogadásában, és nevelési tanácsokat nyújtson a mindennapok során. Célja a segítő szakmákban dolgozó szakemberek lelki egészséggondozása is.

Különleges Vagyok Alapítvány

6000 Kecskemét Mészáros Lázár tér 1 3em. 11 ajtó

Számlaszám: K&H Bank